22 listopada 2021 r. grupa uczniów naszej szkoły wzięła udział w warsztatach kulinarnych. Pod czujnym okiem profesjonalistów młodzież wykonała smaczne potrawy. Grupa pod kierunkiem Grzegorza Bienia przygotowała potrawy kuchni orientalnej: żeberka glazurowane z makaronem chow-mein, dorsza z warzywami w sosie curry i ryż smażony z jajkiem podany z kurczakiem na chrupko. Mateusz Güncel wraz ze swoją grupą od podstaw przyrządzili gruzińskie chinkali, tradycyjne wołowe burgery oraz oryginalną pizzę.
Dziękujemy w imieniu uczestników oraz organizatorów warsztatom szkolnym za zakup surowców niezbędnych podczas zajęć. Naszym absolwentom Grzegorzowi i Mateuszowi jesteśmy wdzięczni za poświęcony czas oraz cenne rady kulinarne dane uczniom. Młodzieży natomiast dziękujemy za zaangażowanie i wspólną zabawę. Serdeczne podziękowania kierujemy również pod adresem pani profesor Haliny Stepowany i Teresy Gacki, które zaszczyciły nas swoją obecnością.