W dniu 24 marca 2022r. naszą szkołę odwiedziła grupa młodzieży z Zespołu Szkolno – Przedszkolnego nr 2 z Miasteczka Śląskiego (Żyglina). Uczniowie wzięli udział w zorganizowanych przez nas warsztatach kulinarnych pod hasłem „CIASTO KRUCHE NA SŁODKO I NA SŁONO". Warsztaty miały na celu zapoznanie zainteresowanych uczniów z formą zajęć z przedmiotów zawodowych gastronomicznych. Ósmoklasiści własnoręcznie wykonali kruche ciasteczka formując je na różne sposoby – to na słodko. Na słono natomiast sporządzili miniparówki w cieście i pizzerinki. Z pełnym zaangażowaniem pracowali pod opieką naszych nauczycieli zawodu. Podczas wykonywania zadania mogli także liczyć na pomoc starszych kolegów i koleżanek z klasy III TGS, którzy wspaniale wywiązali się z powierzonych im zadań. Nasi goście poradzili sobie doskonale i obserwując podczas pracy ich skupione a zarazem zadowolone miny można było wysnuć wniosek, że sprawiło im to wiele satysfakcji.
Mamy nadzieję, że spotkamy się z nimi w przyszłości podczas rekrutacji. Serdecznie zapraszamy i dziękujemy za udział w warsztatach!