Luzofonia 2021 – „Smaki Portugalii”
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
W środę, 28 kwietnia, uczniowie z klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w Luzofonii 2021 – dorocznym święcie języka i kultury portugalskiej organizowanym przez Kierunek Filologii Romańskiej Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. Tegorocznym tematem przewodnim wydarzenia, które odbyło się zdalnie, była kuchnia portugalska. Nasza młodzież wysłuchała wykładów i prezentacji pracowników naukowych UŚ, a także wzięła udział w konkursie. Serdeczne podziękowania za zaproszenie składamy pani dr Sylwii Klos, a uczniom naszej szkoły gratulujemy zajęcia miejsca na podium.
Jolanta Mazur - Pogoda
Wyniki konkursu na najciekawszą prezentację o Peru
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Z ogromną przyjemnością i satysfakcją ogłaszamy wyniki konkursu na najciekawszą prezentację multimedialną.
Laureatami zostali
Grand Prix Wojtala Martyna SP 15 Tarnowskie Góry – Śladami Polaków w Peru
Kuchnia Peruwiańska
- Czendlik Emilia SP4 Bytom
- Zaworski Marcel SP Krupski Młyn
- Szymik Olga SP 1 Kalety ex aequo Tokarz Anna SP4 Bytom
Śladami Polaków w Peru
- Łopata Oliwia SP Krupski Młyn
- Koprowska SP 15 Tarnowskie Góry
- Brodziak Emila SP Krupski Młyn
Atrakcje turystyczne Peru
- Iwańska Magdalena SP 15 Tarnowskie Góry
- Pęcherska Weronika SP Krupski Młyn
- Borek Natalia SP 1 Kalety
Gratulujemy zwycięzcom i zachęcamy do udziału w kolejnych konkursach!
O terminie uroczystej gali wraz w wręczeniem nagród poinformujemy w terminie późniejszym.
Organizatorzy Konkursu
Marchewka w kuchni
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Marchewka w kuchni to często jedynie dodatek - zupełnie nie słusznie! To warzywo może stanowić główną bazę wielu dań, nawet słodkich, co udowodnili nasi uczniowie.
Dzień Marchewki - konkurs
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Czekolada
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Zapraszamy Was do kolejnej zabawy. Czekolada to gwarancja uśmiechu, słodkości i pozytywnego nastroju!
Na Wasze prace czekamy do 16 kwietnia.
Dzień Muffinki.
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
30 marca obchodziliśmy Dzień Muffinki. Uczniowie z tej okazji przygotowali wspaniałe babeczki. Pomimo tego, że nie mogliśmy tego spróbować i tak jesteśmy pod wrażeniem. Gratulujemy wszystkim zdolności i kreatywności !!!
Konkurs na Najlepszą potrawę wielkanocną
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Konkurs na Najlepszą potrawę wielkanocną dobiegł końca. Otrzymaliśmy od was sporo zdjęć. Jury składające się z nauczycieli naszej szkoły stanęło przed niełatwym wyborem. Nadesłane prace są naprawdę wyjątkowe i widać, że włożyliście w tworzenie tych potraw wiele trudu. Dziękujemy za Wasze zaangażowanie! :)
Przy wyborze zwycięskich prac braliśmy pod uwagę Waszą pomysłowość i spójność z tradycjami wielkanocnymi. Zwracaliśmy uwagę na kreatywność w doborze surowców, jak i również ogólną estetykę potraw.
A oto nagrodzone potrawy
I miejsce: Paulina Dyka z kl 3Tg
II miejsce: Patrycja Bodora z kl 2Tgs
II miejsce: Dawid Gratza z kl 2 Kn
III miejsce: Magdalena Mond z kl 1Tg
Wyróżnienie otrzymują: Beata Barszcz z kl IV Tga oraz Julia Pankowaska z kl 2Tgs
KONKURS NA NAJCIEKAWSZĄ PREZENTACJĘ MULTIMEDIALNĄ o PERU
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
"Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach informuje o organizacji regionalnego konkursu
NA NAJCIEKAWSZĄ PREZENTACJĘ MULTIMEDIALNĄ o PERU
organizowany pod patronatem honorowego Konsula Peru Pana Wojciecha Giergiela.
Konkurs zostaje otwarty dnia 15.03.2021
Prace można nadsyłać do 16 kwietnia 2021r.
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół podstawowych klas VI-VIII "
ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU BĘDZIE 7.05.2021