A A A

 Staże w hotelu.

Nasze hotelarki Maria i Kinga, które swoją pracę wykonują w Hotelu Averroes już od początku miały możliwość wykonywania swoich obowiązków samodzielnie choć pod czujnym okiem doświadczonych pracowników Luisa i Rafaela. Starszy z nich Luis okazał się mistrzem języka migowego i świetnym nauczycielem języka hiszpańskiego.  Dziewczyny zaskoczyły personel hotelu szybkim tempem pracy, które dla nas Polaków jest normalne, choć mamy wrażenie, że tutaj pracuje się znacznie spokojniej.

Staże w restauracji.

Z kolei my czyli:  Weronika, Dagmara i Wiktoria swoją pracę rozpoczęłyśmy w Restaurante The Club, która słynie z podawania śniadań oraz lunchów przez cały dzień, co czyni ją wyjątkową restauracją nie tylko w Cordobie. Naszą opiekunką i mentorem jest przesympatyczna Suraya, właścicielka i kierowniczka restauracji. Dagmara i Wiktoria zajęły się przygotowywaniem posiłków, a Weronika pełni funkcję kelnerki.

Staż w cukierni.

Oskar, cukiernik, „nasz rodzynek” swoją trzytygodniową praktykę ma okazję spędzić w zakładzie cukierniczym „Obrador Santa Victoria”. Jego mentorem jest Rafael, do którego zwracamy się „Rafa” jest dla nas typowym Hiszpanem; uśmiechnięty i bardzo pogodny.

Oskar wykonuje sporą ilość tortów, jak również inne wyroby cukiernicze, które rozwożone są do wielu cukierni w Cordobie.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z przydzielonych nam miejsc pracy, gdzie już w pierwszym dniu czuliśmy się bardzo dobrze, byliśmy akceptowani, zauważono szybko nasze umiejętności i otrzymaliśmy pierwsze pochwały za dobrze wykonaną pracę.

 

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej